Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава визитата на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, който е на официално посещение у нас по покана на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Очаква се днес Медведев да се срещне с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Разговорът е от 9.45 часа в парламента. След срещата ще бъдат поднесени цветя на паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание".

Малко по-късно през деня Борисов и Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. Във форума ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес.

В първия ден от гостуването си у нас двамата премиери проведоха среща на четири очи. След срещата им стана ясно, че "Турски поток" ще мине през България само след гаранции от ЕК. Медведев уточни, че България и Русия продължават сътрудничеството в областта на енергетиката въпреки проблемите, които имаше с проекта "Южен поток“.

"И отчитаме опита, който придобихме покрай този проект. Но за по-нататъшни конкретни стъпки с "Турски поток" ще можем да говорим, когато ни бъдат дадени гаранции от ЕК за това, че в бъдеще този проект няма да има прегради. Надявам се българските ни колеги разбират това и да работят по въпроса“, посочи той.

Заради посещението на руския премиер и днес се очаква да има засилени мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase