Снимка: архив, Reuters
fallback

Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не разполага с данни за награждаването от държавния глава на човек с фамилно име Чепига, предаде ТАСС.

"Нямам информация за това човек с такава фамилия да е бил награждаван", каза говорителят Дмитрий Песков пред журналисти. Той изпълни обещанието си, дадено на представители на медиите снощи, да провери дали Путин е награждавал някой си Чепига.

Oще по темата

В сряда британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на единия от мъжете, издирвани от Великобритания за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е Анатолий Владимирович Чепига, руски полковник от военното разузнаване с награди, предаде Ройтерс. Вестникът се позова на свое разследване, проведено съвместно със сайта "Белингкет", който пише по теми, свързани с разузнаването.

По-рано този месец британски прокурори обвиниха двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, в опит за убийство чрез отравяне с Новичок на Сергей Скрипал и дъщеря му през март в южния английски град Солсбъри. Тогава прокурорите казаха, че заподозрените вероятно са използвали фалшиви имена, за да влязат във Великобритания.

"За да могат съответните наши служби да получат възможността да участват в разследването на този инцидент
(отравянето на Сергей и Юлия Скрипал), те трябва да имат изходни материали - официални изходни материали, тези материали могат да постъпват само от компетентни източници", подчерта Песков. Той отбеляза, че е невъзможно да се води дискусия с журналистите по този въпрос на базата на непотвърдена информация.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че с идентифициране на хора могат да се занимават само спецслужбите, но за това са им нужни официални данни. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 години

Куку енглиш

43

Анонимен

преди 5 години

Някой казва:))))Група руски селяни казали на група английски ***, че Еди кой си е полковник от ГРУ?!:)))РАЗСЛЕДВАНЕТО СЕ ВОДИ ОТ ЖУРНАЛИСТИ....ПРОПАГАНДА И ТРОЛЕНЕ

42

Много

преди 5 години

червени жабета в този сайт и от ден ден се размножават,явно с някакъв фертилизант от лабораториите на ГРУ!!Бивш полковник от КГБ пита,как така два индивида по 190см,пръкнали се изневиделица,без семейства,деца,роднини,месторабота и так дале и так дале,решили и отишли на екскурзия да се насладят на странния блатен климат и на постоянния студен дъждец,точно там къдео взел че умрял Скрипал и дъщеря му!Нйие ва тате,ни бях аз,бийеше твоят син!!

fallback