Снимка: Reuters
fallback

Руското външно министерство обяви за персона нон грата 23 британски дипломати закрива генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и прекратява дейността на Британския съвет в Русия, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Те трябва да напуснат страната до една седмица.

Oще по темата
Така Русия осъществи ответен удар.

Русия си запазва правото да вземе и други ответни мерки срещу Лондон, се казва още в съобщението на министерството.

Изгонването на британските дипломати е в отговор на решението на британския премиер Тереза Мей да експулсира от Обединеното кралство 23 руски дипломати във връзка със отравянето в Англия на бивш руски шпионин и дъщеря му.

Лондон обвини Москва, че стои зад покушението срещу Сергей Скрипал и Юлия Скрипал, извършено с бойно отровно вещество, създадено в бившия Съветски съюз. Москва категорично отрече да има нещо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

247

Alarak(the truth)

преди 6 години

Ха честито на тъпите мейтове, има една старa Българска поговорка която за такива като тях важи с всичка сила, каквото повикало, такова се обадило, така че на смешниците, ще им кажа next time bitches, try again ;)

246

Калоян

преди 6 години

До 258 Анонимен.Не ме познаваш,за да даваш оценки дали и какво съм направил за Родината.За разлика от теб обаче познавам българската история и не изпитвам удоволствие от това да се правя на русофил или русофоб...

245

Анонимен

преди 6 години

До 257 Калоян.Калоянчо,понеже много такива като тебе имат сърце и любов към Родината,затова България е на това дередже.

fallback