fallback

Общ преглед

 

За седма поредна година феновете на тежката музика си дадоха среща в Каварна, на едноименния фестивал.

И като в една истинска връзка, любовта между тях и организаторите бе поставена на изпитание и изживяха най-трудния си период досега.

Като групи със сигурност това не е най-силната година, а посещаемостта се сведе до около 5 000 души за трите дни.

Но именно когато е най-трудно е и най-сладко. Каварна Рок е жив и дано тази тежка година остане в историята, защото фестивалът си е марка и феновете заслужават това шоу. А и не са много големите фестивали и концерти извън София. Затова само адмирации за организаторите и публиката.

В първите два дни на стадион Калиакра забиха Dio Disciples, Michael Schenker, Глен Хюз, Stryper с Jeff Scott Soto, Dokken, Big Noize и Себастиян Бах, D2 с Дичо, Команда 5 и БТР.

Третата вечер обаче бе черешката на фестивала тази година, и събра най-много хора.

Началото бе поставено от соло с гайда, след което на сцената се качиха пловдивчаните от Ренегат. Стегнат сет, който започна с парчето "Пропаст" и продължи с известни и чисто нови песни.

След тях се появиха Ахат със Звезди, които отново доказаха, че са една от най-добрите концертни банди у нас.
 
Малко преди 20.00 на сцената  на Kavarna Rock се качи и първият чуждестранен гост на вечерта – италианците Rhapsody of Fire.

Кулминацията обаче бе Kamelot, които гостуват за втори път у нас, но за първи с новия си вокал Tommy Karevik. Той определено допадна на феновете, които видяха и няколко изненади в концерта на бандата. Освен класики като "Rule the World", "Ghost Opera" и "March Of Mephisto", метъл общността на стадиона видя и интересни колаборации.

Женският вокал на Epica Simone Simons се включи в изпълнението на "The Hounting", а по-късно на сцената с Kamelot се изяви и вокалът на Rhapsody of Fire - Fabio Lione.

Финалът на фестивала бе поставен от Lizzy Borden, които гостуваха за първи път у нас.

Калифорнийската група представи запомнящо се шоу, в което фронтменът Lizzy Borden и музкантите разиграха истински метъл-хорър на сцената. Герои в него бяха смъртта, дяволът, както и оригиналният главен персонаж, наречен Oblivion. Кулминация бе ритуалното убийство на девойка на фона на "There Will Be Blood", веднага след което Lizzy слезе в първите редове пред публиката, със стичаща се кръв по лицето и ръцете.

Финалът на сета пък бе повече от изненадващ след като след черепите и кръвта отстъпиха място на китарно соло на националния ни химн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До Мечтателника

преди 11 години

Децата ти да четат книги и да носят черепи и кръв ??? Да слушат неслушаемото, тъй като за тебе това е единственото спасение от чалгата ???И двете ти твърдения са пълна глупост пич. Замисли се. В процентно отношение метал обществото по света КАТО ЦЯЛО! е много по-деградирало от някакви си 5-10 милиона силикон поклонници на Балканите. Разбира се, че го има и другото ама го има и при двете страни.Та в крайна сметка кой обобщава а ?Да са ти живи и здрави децата, друго не искай :)

11

тцЪ

преди 11 години

megadeth, донякъде си прав, но има и кадърни млади (сравнително млади) групи. Сещам се например за Reverside, Seventh Wonder; лудите от Korpiklaani, Arkona, Amon Amarth, Eluveite. Едни Haggard ако щеш, споменатите Kamelot, Opeth, Symphony X... Стари кучета като Kreator, Accept, Blind Guardian, извадиха убийствени албуми. Просто "популярните" подстилове го избиха на повтаряемост и идиотия :)

10

Весела Шидерова

преди 11 години

Каварна???? Тази година за съжаление я нямаше. ОРГАНИЗАЦИЯ ПРЕСЕЧЕНА НУЛА!!!! Нямаше я атмосферата! Много от хората идват само заради това... дори групите не са чак толкова от значение. D2 .... кой си помисли, че могат да имат място в Каварна... то си и пролича ...общо 16 души бяха на стадиона... трагедия. Така наречените места за закупуване на "разнообразна храна и напитки" бяха под всякаква критика. Разнообразите напитки бяха.... бира!!! Разнообразната храна кебапчета и кюфтета.

fallback