Снимка: Dnes.bg
fallback

След ремонта на "Руски паметник" столичани се радват на обновеното кръгово движение, което вече е асфалтирано. Въведена е и нова организация на движение - тези, които са в кръга са с предимство, а влизащите - без. Това предполага, че няма да има толкова много инциденти на кръстовището.

Oще по темата

Екип на Dnes.bg провери на място каква е ситуацията няколко месеца, след като новото кръгово бе пуснато, и дали шофьорите се справят с новите правила.

Оказа се, че движението е доста натоварено дори и в не толкова пиковите часове, но се осъществява нормално. Забиването рязко на спирачки и клаксоните обаче се чуват непрестанно. Заради трамвая, който минава на всеки 3-4 мин. в двете посоки и пешеходните пътеки, шофьорите трябва да бъдат особено внимателни, за да не се случат произшествия.

Колите, които идват от кръговото движение, спират за да пропуснат пешеходците, но често става колона. Така автомобилите препречват пътя на трамвая, който гневно сигнализира, че е отнето предимството му.

Често се случва и кола да профучи по релсите, малко преди да мине трамвая. До такъв инцидент се стигна и презд уикенда, когато трамвай помете кола заради отнето предимство. За щастие от инцидента имаше само материални щети.

Най-тежкото нарушение на "Руски паметник" обаче е преминаването на коли по зелените релси. Злонамерени шофьори продължават да газят тревата безнаказано. Въпреки това тя все още изглежда добре поддържана, свежа и зелена.

Още през лятото имаше случаи, в които автомобили навлизаха в тревното трамвайно трасе. Линейка нагази тревата, дори затъна в калта и се наложи да я избутат. Следи от гуми на автомобили се виждат и сега.

Несъмнено сега организацията на кръговото движение е по-добра. Преди шофьорите бяха в постоянна дилема кой е с предимство в кръстовището и ставаха инциденти.

Сега въпросът е шофьорите да свикнат с нововъведенията и леките коли да не се движат като трамваи  по тревата.

Във видеото са използвани и снимки на агенция "Булфото"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

1

преди 8 години

До шофьорче какво му е странно било на кръговото... офиса ми е на Македония, от 10 години минавам по 2 пъти на ден... нищо странно му нямаше... сега е по странно... а що се отнася до тревата, нищо хубаво не трябва да правят за нас, всичко съсипваме

23

Бой

преди 8 години

Шипове, колчета

22

шофьор

преди 8 години

Живея на Руски паметник и няколко пъти поствах коментари. Да, предишното кръгово беше със малко странно предимство и аз лично като видех кола с регистрация от провинцията я пропусках независимо от предимството. Но сегашното малоумие с поява на трамвай в гръб ( абсолютно никаква видимост към трамвая на излизане от кръговото към Скобелев ) както и пешеходна пътека на 2 м от трамвайните релси ми идват в повече!

fallback