Снимка: архив Булфото
fallback

Министерският съвет се оказа тесен за Яне Янев. Съветникът на Бойко Борисов реши да остави съветническия пост до премиера и да влезе в кметската надпревара за Сандански. Това обяви самият той пред Dnes.bg.

От днес лидерът на РЗС и бивш депутат  излиза в неплатен отпуск, за да може да се посвети изцяло на кандидат-кметската битка.

"Кандидатирам се, защото имам дълг към моя роден град и защото искам да продължа делото на моя прадядо и баща ми", обясни мотивите си Янев. Той влиза в битката и защото не виждал личност, която да спре упадъка на  града и да се справи с феодалното му управление.

Oще по темата

Лидерът на РЗС обявил решението си преди няколко дни първо пред 600 свои съмишленици, а днес го потвърждава официално и публично.

Янев даде да се разбере, че няма драма между него и премиера Борисов заради решението му да се кандидатира. "Пуснах си молба за неплатен отпуск считано от днес и тя беше разписана", каза той.

Лидерът на РЗС обясни, че още когато постъпил на пост като съветник на премиера уведомил Борисов, че партията му ще играе на местните избори. Янев припомни, че на два поредни вота – на парламентарните и на европейските РЗС не участва, а подкрепи ГЕРБ.

"Така че аз съм бил коректен", сподели Янев. Освен това РЗС имали решение за самостоятелно участие в над 100 общини на местните избори. ГЕРБ също щели да играят сами.

"Никога не бих тръгнал, ако не съм сигурен в това, което правя", преценява шансовете си Янев. Той припомни, че бе мажоритарен кандидат за депутат в Сандански през 2009 година и като такъв победи ГЕРБ на местна почва.

"Моята цел е да спечеля изборите", категоричен бе лидерът на РЗС.

Яне Янев припомни, че когато със съмишлениците си създал РЗС преди 10 години лансирали тезата за кардинални конституционни промени.

"Тогава един куп анализатори гледаха ехидно и не вярваха, че това е важна задача за държавата", спомня си той. Днес обаче това било приоритет номер едно.

"Имам претенции да познавам добре политиката на ЕК като цяло в близките 10 години. Най-важното условие в новия програмен период е развитие на регионите", каза още лидерът на РЗС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

СУПЕР !!!

преди 8 години

Сандански - българската столица на проституцията с кмет гей !

34

Анонимен

преди 8 години

яне си е яре

33

Анонимен

преди 8 години

Правилно. Сандански не може без Яне!

fallback