Снимка: Булфото
fallback

Убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница и последвалите го протести разтърсиха държавата в последните три седмици. Закани, шествия и арести се превърнаха във всекидневие в дните след трагедията и логично поставиха въпроса кой носи отговорност за размириците в пловдивското село.

Държавата с нейното бездействие през последните повече от 10 години е най-важната причина за случилото се, смятат 70% от читателите на Dnes.bg, които гласуваха в анкетата „Кой е виновен за събитията в Катуница?“.

В допитването ни се включиха 17 152-ма души.

Според мнозинството от хората фактът, че държавата не си е свършила навреме работата и не е извършила необходимите проверки около фамилията на Кирил Рашков, е главната предпоставка за кървавата трагедия и протестите след нея.

Веднага след случилото се в Катуница стана ясно, че няколко дни преди убийството на 19-годишния Ангел Петров е била започната данъчна проверка срещу Рашков и фамилията му, която трябвало да приключи с повдигане на обвинение срещу Цар Киро. Е, събитията в Катуница изпревариха добрите намерения на държавата. Сега остава да вярваме на думите на премиера Борисов, че „всеки ще си получи заслуженото“.

Oще по темата

13% от запитаните в анкетата са категорични, че единствено обявилият се за ромски цар носи вина за случилото се, а с един процент по-малко (12%) са хората, според които вината може да се раздели между държавата, фамилията на Кирил Рашков и реакцията на протестиращите.

Интересно е да се отбележи, че само 1% от участвалите в анкетата (точно 177 души) смятат, че главните виновници за събитието и размириците след него са протестиращите, които са проявили повече агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Питайте си,кво лошо

преди 12 години

Абе хора,трбва ли да питаме два тринайсет хиляди души,каква е гаргата на цвят,ами бяла не сме виждали и няма и да видим,какво се дъвче едно и също кой бил виновен,виновни са единствено и само тези,вменили чувство на недосегаемост,прераснало в хипер наглост и безочие в другаря ***,самонарекъл се "ЦАР"...историята доказва(не само в БГ),че винаги на подобни не "досегаеми" поведението е едно и също,погледнете гагстерите в САЩ от времето на сухия режим...търпяли ги,покривали ги,страхували се от тях и не на последно място били на "хранилка" всички от тогавшната им власт и полицията,дадох само пример но това не е само в БГ,нито в САЩ,в Италия се получи същото самообезглавяване на мафията , която дръзна да убие честен съдия с цялото му семейство и десетки гардове,между *** и тези структори няма и капка база за сравнение,но той явно се бе взел за подобен,щом се стигна до убииство,явно не сме ние тези които са измислили топлата вода,но е добре да знаем , че всички са получили заслуженото си благодарение на народа ....защото ако разчитахме на правителството , случаят одавна щеше да бъде в архива,отчетен като поредния пътен инцидент.....

91

Мафиот

преди 12 години

Наистина го покровителствуваше най - големият МАФИОТ - Росен Димов , а сега ще го разследва неговият заместник МАФИОТ - Иван Даскалов.

90

ЛИЗАМИШПЕКА

преди 12 години

КОСТОВ И СТАНИШЕВ!

fallback