Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Адвокати се събраха на протест пред Съдебната палата срещу процедурата за избор на главен прокурор, която Висшият съдебен съвет провежда и която според тях е нелегитимна.

Очаква се по същото време и пред други съдебни сгради в страната да има демонстрации на представители на адвокатурата.

Юристите призовават и гражданите да се включат към недоволството им срещу единствената кандидатура за избор на главен прокурор в лицето на Борислав Сарафов.

В обръщение те излагат своите аргументи срещу избора на главен прокурор от настоящия състав на ВСС, като напомнят, че мандатът на членовете му изтече преди почти две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Тия подбудители

преди 1 час

Към лъжесвидетестване да си седят в канторите! Адвокати не трябва да има във ВСС. Съдии и прокурори има ли в Адвокатския съвет? Кой не може да е в съдебната система, се вписва като адвокат! Кюраво и сакато и те ще ми правят демонстрации. Не че по принцип не са прави, но не им е това работа!

17

Поборници за "с

преди 2 часа

Като са толкова загрижени за справедливо правосъдие и държат за усещанията за справедливост, защо не гласуваха срещу машинното гласуване, което е с нулево доверие!

16

Наско ментата

преди 3 часа

Една шепа платени и зависими от едни или от други грантове организация ,протестира срещу друга платена и зависима от грантове организация и призовава гражданите да ги подкрепят на това му се вика шизофрения .Никой вече не вярва нито на адвокати нито на съдебна система нито на главен прокурор .

fallback