Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"България е в трайна криза от доста време. Тези чести избори рушат финансовата стабилност на страната, както се вижда от последните данни на Министерството на финансите. Никой не е отговорен за дълъг период от време, всички искат да са добри в днешния ден. Съответно съсипват стабилността на страната. Според разчета догодина трябва да има 18 млрд. лв. дефицит, което е огромна тежест", заяви бившият премиер Иван Костов в студиото на NOVA.

В написаното от Иван Костов в книгата се споменава, че в един момент някои от най-чистите гласове на демокрацията са се отдръпнали от него. "Обществото не беше готово, мислеше, че всичко ще стане някак много по-лесно, няма да плати сурова цена на тази трансформация. Много хора си продължиха по стария начин. Въпреки че имаше и тогава една демократична общност, която водеше реформите, от която произтичам и аз и Кирил Маричков", съобщи той.

"Кирил Маричков беше човек, който умееше да вдъхновява. Душата му беше музика. Много пъти сме били заедно, много скъпи спомени имаме", коментира бившият премиер по повод смъртта на музиканта.

"Имах много големи надежди, че членството на България в НАТО и в Европейския съюз ще помогне много на страната да завърши своя процес на демокрация и да се изгради един ред на основата на закона. Казвал съм и тогава, че не са важни европейските фондове, а реда", допълва той.

"В последните две години като виждам отношението на Запада към войната, която Русия води в Украйна, очаквах много по-силен отпор и подкрепа, както и много по-бърза мобилизация на военно-промишлените комплекси. Мислех, че подкрепата няма да се разколебае и да отслабне", посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 23 минути

Този, който сигурно е в топ 5 на най-мразените родни политици, мислех че се е скрил от срам. През последните седмици много взеха да го показват, сякаш да ни дразнят. По времето на кой премиер корупцията беше държавна политика? Кой имаше депозит в КТБ и направи цесия? Този да тръгва да дава съвети през 2024 г. ми идва в повече.

76

Анонимен

преди 1 час

bravo, bg kriza s goliama trainost. s ili bez konservanti? i kolko vreme e traina, do koga? da ne zemi da sa razvali? kolko vreme ima garancia?

75

Анонимен

преди 1 час

Знаете ли колко хора се самоубиха когато Костов затвори заводите ? Колко хора се разболяха и си отидоха когато Костов направи болниците търговски дружества , а не медицински заведения както навсякъде по света .Знаете ли колко народ са с психични отклонения от неговото време с огромна инфлация и безработица . Знаете ли че по негово време имаме най малко новородени изобщо в историята .Знаете ли колко пенсионери ощети и как до ден днешен зардади него хората са обречени на ниски пенсии ? Чисто ЗЛО !

fallback