Снимка: БГНЕС

Кмпромис с корупцията не правим. Там, където се усъмнихме, веднага се разделихме с хората. Не разбрахме защо Гвоздейков остана в служебното правителство. Не знам дали е заради корупция. В момента, в който той взе това решение, се разделихме на секундата. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред NOVA.

"В името на това да има управление не сме готови да загубим още. В името на това България да върви напред, по начина, по който ние вярваме – да“, посочи той. И допълни, че "няма никакъв шанс" от ПП-ДБ да бъдат в управление с Делян Пеевски.

"Доган има огромен грях към държавата. Това, че имаме Пеевски днес, е защото сме имали Доган преди“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той беше категоричен, че равно отдалечен премиер е единствената възможност за управление след предстоящите избори. И подчерта, че не държат той да бъде предложен от ПП-ДБ, но трябва да са сигурни, че не може да бъде купен. Петков отказа да назове имена.

Той заяви, че не е нормално в една държава човек да има два имунитета – за депутат и за кандидат за депутат.

Съпредседателят на ПП-ДБ каза, че през последните три години са увеличили средната работна заплата с над 50%, пенсиите с над 100%, икономиката ни се развива по-бързо от много от европейските страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase