Снимка: БГНЕС

Законът за чуждестранните агенти няма да вкара някого в затвора, просто искаме да осветлим кой откъде и как се финансира. Това заяви за БНТ депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев.

Още по темата

"Този законопроект стимулира да спре външни организации да се мешат в работата на България. В България работят много външни служби и има изключително високо влияние на чужди организации, които се финансират отвън - няма значение дали от Русия, или Америка. Всеки, който получава такова финансиране, ще бъде обявен на един сайт. Същото е като темата за педофилите - да има публичен списък на осъдените за педофилия. Не трябва да се регистрираш като чужд агент, ако получаваш пенсия от друга държава или награда от международно състезание. Това е просто един регистър, в който ще знаем кой откъде е финансиран - включително аз, или Костадин Костадинов, или вие - няма разлика. Това е начин да проверим и дали спекулациите по наш адрес са верни. Това означава ние сами да си отрежем клона, на който седим", каза още Славчев.

Славчев коментира и проблема с вендинг машините за лекарства - смята, че това е само "закърпване" на положението, но е необходимо за хората:

"Тези автомати, от които ще може да си купите лекарства, които не са с рецепта, са едно междинно състояние на системата. Факт е, че няма аптеки в населените места, което е най-големият проблем. Трябва да помислим за хората".

По думите на Славчев, тяхната задача е да спечелят гласовете на хората.

"Предлагаме разумни решения и сме стабилни на фона на всичко останало в парламента. Факт е, че ние се покачваме. Хората трябва да гласуват, защото апатията в обществото е причината да ходим 6 пъти на избори."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase