Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ще видите в понеделник дали ще има промени в проектокабинета, който ще предам на президента. Така Димитър Главчев отговори на въпрос дали ще смени Калин Стоянов след като му бе връчен мандата да състави служебно правителство.

"Следя какво се случва в обществото и ще предприема действия с цел успокояване на политическата обстановка", каза още той.

Още по темата
По-рано днес президентът връчи на Главчев за втори път мандат да състави служебен кабинет. Той има срок до понеделник – 26 август да избере министри за служебното си правителство. Ако Главчев успее до тази дата да представи проектокабинет, то изборите ще са на 27 октомври.

По-рано Главчев заяви, че няма от какво да се срамува от правителството, на което досега е премиер.

Общ преглед

"Запазихме пътя на България, свързан с Европа, организирахме добре изборите. Много горещ привърженик съм да има редовни правителства. Спекулации за политически зависимости могат да се правят, но те са въпрос на политическа агитация. Институциите трябва да си взаимодействат и да работят за гражданите. Всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре", каза Димитър Главчев.

"Основната ми задача е да се свали политическото напрежение, което е доста високо“, подчерта Главчев и добави, че в понеделник представи на Радев състав на служебен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase