Снимка: БГНЕС

От кабинета на държавния глава на РСМ потвърдиха, че ще има среща между Гордана Силяновска-Давкова и българския ѝ колега Румен Радев. Срещата е насрочена за утре, 13 септември. Потвърждение дойде и от пресслужбата на българското президентство.

В рамките на визитата Силяновска ще присъства на спектакъла на Македонската национална опера и балет, който ще изпълни операта “Набуко“ от Джузепе Верди в Софийската опера и балет. В македонската делегация ще бъдат също външният министър Тимчо Муцунски и министърът на културата Зоран Лютков.

Министърът на външните работи и външната търговия на Северна Македония Тимчо Муцунски съобщи, че той, както и министърът на културата Зоран Лютков, също ще пътуват за София. 

Попитан за очакванията от визитата на Силяновска в София премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че политиката на неговото правителство е на добросъседски отношения и в това не трябва да има никакво съмнение.

"Нашето мото е, че не искаме чуждото, но не даваме нашето. А изграждането на добросъседски отношения е европейска ценност”, заяви Мицкоски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase