Снимка: БГНЕС

"Прецених, че най-добре е да си запазя доброто име, което смятам, че имам", каза Димитър Главчев за решението си да не бъде отново служебен премиер. Той коментира, че са се появили и много спекулации и зависимости около него, за които самият той не е знаел.

"Първият път казах, че ако няма кой друг, ще поема този пост", посочи Главчев и отбеляза, че сега има и други изявили готовност и призова да им се даде шанс.

Още по темата
"Всички са свидетели, че нашето правителство си свърши работата, нямаше никакви забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейският път на България", каза още Главчев.

Тази сутрин от Министерския съвет съобщиха, че служебният премиер Димитър Главчев оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер с оглед на сваляне на политическото напрежение. Главчев благодари на екипа си за свършената работа.

Премиерът Димитър Главчев ще продължи да изпълнява работните си задачи до назначаването на нов служебен министър-председател, информират още от МС, цитира БТА.

По-късно президентът Румен Радев определи заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

Главчев е на посещение във Франция днес и утре по повод игрите на XXXIII-та Олимпиада, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Премиерът ще посети българските спортисти в Олимпийското село, където ще им пожелае успех в представянето им. Димитър Главчев ще присъства на състезания, в които ще участват български спортисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase