Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

В първата си изява пред медиите, след като получи мандата за сътавяне на правителство, Горица Грънчарова – Кожарева коментира новият си пост.

Още по темата
"Президентът Румен Радев ми връчи мандат за съставяне на служебно правителство. Поех този ангажимент. Имайки предвид в ситуацията, в която се намира страната ни, всеки от нас трябва да поеме своята отговорност. Казах на президента Румен Радев, че ще сформирам кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовно правителство.

Но, всички ние знаем, че най-важната задача на едно служебно правителство е организирането и провеждането на честни и демократични избори.

Президентът даде срок до 19 август да представя проект на кабинет, което означава, че още от утре, както се казва, започвам разговори със сегашните министри, както и с други експерти. Ще се справя!", посочи бъдещият служебен премиер.

Новият служебен премиер отказа да отговаря на журналистически въпроси, свързани с това дали Калин Стоянов ще остане на поста служебен министър на вътрешните работи. „Знам, че имате много въпроси, но моля да проявите търпение. Ще имаме занапред много време, в което ще отговоря на всички въпроси“, заключи Грънчарова-Кожарева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар