Снимка: БГНЕС

Младежкото ДПС застана твърдо зад почетния председател на партията Ахмед Доган. Формацията се събра в Бургас, за да вземе отношение по призива на Ахмед Доган за оставките на Делян Пеевски и петима депутати. На срещата присъстваха всички областни председатели на младежките структури на ДПС

„Разговаряхме за целостта на партията под лидерството на единствения лидер на ДПС. За нас лидерът на партията е доктор Ахмед Доган. Никога е нямало съмнения каква позиция да заемаме. Такава тема за нас не съществува“, заяви Ибраим Зайденов, председател на Младежката организация на ДПС

На срещата присъства и председателят на партията д-р Джевдет Чакъров. Той не пожела да коментира кога ще бъде свикан Централният съвет на ДПС.

Още по темата
"Когато имаме решение ще бъдете уведомени", беше лаконичен Джевдет Чакъров пред медиите.

Очаква се среща на младежките структури на ДПС с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в лятната резиденция в Парк Росенец.

Конфликтът в ДПС

Конфликтът в ДПС стана публичен в деня, в който трябваше са бъде гласувано правителството предложение от ГЕРБ-СДС. Тогава Рамадан Аталай обяви, че има разногласия между Доган и Пеевски за начина, по който да се управлява партията. Доган също така призова да не се подкрепя предложения кабинет, а депутатите, които се вслушаха в неговия призив бяха изключени от парламентарната група, включително другият председател на Движението Джевдет Чакъров.

Доган призова за изключването на Делян Пеевски и още петима души от ДПС.

Другият председател на партията Делян Пеевски също излезе с кратко изявление. „Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България“, гласи съобщението.

Час по-късно депутати от парламентарната група на ДПС, приближени до Пеевски, отидоха в пострадалото от пожарите тополовградско село Воден, където от името на председателя Пеевски дариха два жилищни контейнера за самотна възрастна жена и самотен възрастен мъж, които са изгубили домовете си в огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase