Общ преглед
Полиция пристигна пред централата на ДПС на бул. Александър Стамболийски", където Джевдет Чакъров, други депутати и привърженици отключиха входа й и влязоха вътре.

Най-отпред, докато вратата се отключваше, бяха Джейхан Ибрямов и Джевдет Чакъров. Те носеха папка с актуалното състояние на партията, за да докажат, че Чакъров е председател и има право да влезе. Тук са и депутатите Фатме Рамадан, Рамадан Аталай, Павлин Кръстев, Левент Мемиш. Те също бяха допуснати вътре. Съпредседателите на МДПС Танзер Юсеинов и Избрани Зайденов също са тук, както и лидерът на младежкото ДПС в София.

Полицията пази входа и не пуска вътре медии и повече протестиращи. Улицата пред централата е блокирана от полицейски бус.

Още по темата
"Централата на партията е изпразнена. Цяла зима имаше ремонт. Ние работихме, защото е работното място на председателя, заместник-председателите, на шефа на контролната комисия, на служителите, счетоводство, архива, на всички в централата на ДПС", каза Джейхан Ибрямов, цитиран от "24 часа".   

По-рано близо 500 човека от цялата страна и структури, които стоят зад Ахмед Доган, поискаха оставка на Делян Пеевски и неговото обкръжение.

„Всички призоваха за ДПС без Пеевски. ДПС е в оздравителен процес и няма да се допусне подмяна в партията“, заяви Чакъров след срещата в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase