Снимка: БГНЕС

Позицията на ГЕРБ-СДС остава непроменена. Няма да подкрепим правителство с втория и с третия мандат.

Това заяви депутатът Деница Сачева.

На този етап не искаме да коментираме различни хипотези, каза Сачева, отговаряйки на въпрос как ще действат, ако получат покана за разговори от ПП-ДБ.

"Все още няма категорична позиция от ПП-ДБ. Знаете, че те имат широко ветрило от лидери, имат много колективни органи както на "Продължаваме промяната", така и на "Да, България", и на ДСБ. Изчакваме те да консолидират различните позиции, които излъчиха до момента, да имат своята ядна позиция. Тогава бихме коментирали", заяви Сачева.

Тя отново препотвърди, че на този етап позицията на ГЕРБ е непроменена - няма да дава подкрепа както на втория, така и на третия мандат.

Сачева уточни, че до момента не са чули нищо и затова няма причина за промяна тяхната позиция. “Нищо не сме чули, за да се коментира”, каза тя и добави: “Продължаваме да бъдем категорични, при сегашното състояние на политическите и парламентарни групи по-честното решение си остават изборите”.

Сачева подчерта, че не знае какво се има предвид под термина техническо правителство. “Това ми звучи като хора, които ще влязат и ще сменят бравите на вратата. Не знам какво представлява това. В момента хората имат нужда от ясни политически решения, за да тръгнем напред в много области. И тук не съм сигурна, че техниците ще ни бъдат много от полза”, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase