Снимка: БГНЕС
fallback

В приетата позиция на Министерски съвет няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което застрашава националната сигурност. Това заяви зам.-министърът на отбраната Радостин Илиев, предаде репортер на БГНЕС.

„Във връзка с изразената официално позиция на Радев по отношение на участието в Срещата на върха, Министерството на отбраната изразява следното становище: Приетото решение за такава среща е регулярна и официална утвърдена процедура през последните години. Целта е приемане на мандат в защита на националния интерес и участие по въпросите от дневния ред на такъв тип високо ниво мероприятие. В приетата позиция няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което да застрашава националната сигурност", заяви Илиев и добави, че позицията на страната е изцяло синхронизирана с тази в Алианса.

Той посочи, че предложението към президента е направено в качеството му на върховен главнокомандаващ и държавен глава. "Решението да участва или не, както и да изразява позиция си е в негово лично качество и мнение“, допълни Илиев.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 4 дни

Може да е негово решението, ама тогава не трябва да е президент на България повече! И то на държава членка на НАТО. Докато е такъв, той е длъжен да зачита срещите и решенията на пакта. Заради него утре ще изключат страната от алианса и къде отиваме? Той вече мина всички граници на търпимост със саботьорското си поведение.

70

УРА-за негласувалите

преди 4 дни

Защо му е нужно на Радев да ходи на тази среща, за да си опетни репутацията пред българския народ, ли ?Тъй като там се очаква да се организира "Коалиция на желаещите" под егидата напрезидента Макрон, за изпращане на жива сила в Украйна. Очаква се страни като Полша, Румъния, Прибалтийските републики и България да изпратят военни за защитата на градовете Харков и Одеса, които са застрашени от руска окупация !

69

Анонимен

преди 4 дни

Ама г-н Президента ни,не Ви е " ГОВОРИТЕЛ" БРЕ!!!-:) Написали му това което Им е Издиктува и и очакват да им " клекне"?? Еми Няма да стане!! -:) Подкрепяме те г-н Президент!! Майната им на Северноатлантическите Глупости!! Ние сме Българи и имаме Собствено мнение!!! Жив и Здрав бъди!!

fallback