Снимка: БГНЕС

Анализаторът Любомир Стефанов направи коментар на предложението на ГЕРБ за кабинет с първия мандат. Стефанов коментира, че изненади в предложените имена няма - това са все хора от първите редици на ГЕРБ.

"Посланието е ясно. Борисов каза: „Ето ви експерти“. Те имат успешна политическа кариера зад гърба си. Да, като всички хора в политиката, имат и провали, защото съвършени хора практически няма“, коментира ощеЛюбомир Стефанов пред bTV.

Според него с тези предложения, Борисов е заявил готовността си да носи политическа отговорност. В същото време обаче лидерът на ГЕРБ е показал, че има и приемственост с посочването на имена, които не са чисто партийни – като например Георги Гвоздейков и Калин Стоянов.

„Последните две години ситуацията беше ненормална. Надали си спомняте през какви щуротии минахме?! Това сега е нещо нормално – лидерът на първата политическа сила в парламента отива при президента с излъчен от нея премиер, който му връща изпълнен мандата. Радвам се, че се върнахме към нормалните политически порядки“, каза мнението си Георги Харизанов.

Според Харизанов в предложеното правителство има ярки политически имена, които в също време са експерти в своята област.  
 
„Ние така и не определихме чия фигура е вътрешният министър Калин Стоянов. Но извън това – да, този кабинет сме го виждали и няма изненади. Това, което може би е изненадващо в известна степен, е желанието този кабинет да бъде опакован като такъв, който търси ясна подкрепа“, коментира Христо Панчугов.

Панчугов допълни, че с предложението на ГЕРБ за кабинет вижда две неща. Първо – Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и той доброволно не би влязъл в такъв сценарии. Второ – вероятно той прави последен опит да включи ПП-ДБ в този разговор за редовно правителство.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase