Снимка: БГНЕС

Депутатът на ПП-ДБ Надежда Йрданова сподели, че партията не е излъчила своя номинация за председател на Народното събрание, за да не става причина за балотаж. Йорданова отново подчерта, че няма да покрепят Рая Назарян за поста.

"Недопустимо е публичната власт да се упражнява, да се поражда по тъмни начини и с нерегламентирано влияние", заяви тя по повод твърдението на Дарин Георгиев от „Величие”, че върху политическия лидер на партията му е оказван натиск за подкрепа на кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ за председател на НС.

Бившият министър на правосъдието допълни, че първата политическа сила, в случая ГЕРБ-СДС, е натоварена с отговорността да формира многзинство и призова това да се случи публично, почтено и прозрачно.

“Първият ден на 50-ото Народно събрание изцяло приличаше на първия ден на 49-ия парламент. Ние през цялото време говорихме, че няма нито една политическа причина да отидем на тези избори, на които бяхме. Имахме своята теза, че всъщност отиваме на избори, защото ГЕРБ и ДПС отказаха да продължим с промените", коментира още Йорданова пред Нова.

Депутатът подчерта, че вътреки трусовете и оставката на Христо Иванов, коалицията ПП-ДБ е стабилна и гледа в една посока. По думите на Йорданова става ясно, че все още не са обсъждали възможност третия мандат да отиде при тях.

"Нямаме решение на този въпрос. Не сме го обсъждали. Към настоящия момент, анализирайки поведението на президента, сме скептични, че той ще ни даде мандат. Знаете за острите критики към нас. Към настоящия момент няма нито една гаранция, че третият ще се реализира, така че не виждаме основания да се включваме в каквото и да било правителство".

В заключение Йорданова сподели, е народът е решил коалицията да бъде на трето място след изборите и да е в ролята на опозиция. “Ние разбираме това и със смирение и отговорност поемаме тази позиция", заяви тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase