Снимка: архив, БГНЕС

Божидар Божанов - депутат от ПП-ДБ заяви, че като трета политическа сила ПП-ДБ смятат да стоят "встрани" в издигането на кандидат за председател на парламента.

Още по темата
"Предния път бяхме обвинявани, че и ние издигаме кандидат, когато не сме победител. Тогава това беше Никола Минчев. Сега пък сме обвинявани, че не издигаме. Като трета политическа сила ще стоим леко встрани, за да видим как първата и втората политическа сила ще намерят решение. Нали искат да носят отговорност и затова искаха да отидем на изброи, за да кажат ние ще сме тези, които ще управляваме", каза Божанов пред БНТ.

По думите му коалицията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде здрава, докато гледат в една и съща посока по големите теми.

"Ние сме го казвали, да, имаме разминавания по някои конкретни политики. ДБ сме по-вдясно, ПП имат по-центриски образ. Това не е фундаментален проблем за тази политическа криза", допълни Божидар Божанов.

Божидар Божанов каза, че ПП-ДБ искат институционални реформи - в прокуратура, служби, съдебна власт, като цяло. Според него това, че не са реформирани, е в основата на политическата криза, в която се намираме.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase