Снимка: БГНЕС
fallback

"Резултатите от предсрочните избори определиха ГЕРБ-СДС като първа политечска сила. Приемаме първото място не като успех, а като сложна задача, която избирателите поставиха не само пред нас, но и пред всички политически субекти. Резултатите показват ясно, че след четири години на политическа и обществена конфронтация, голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Друга, немалка част от тях, галсувайки, показаха че тази форма на управление не ги удолетворява.

Oще по темата
Още в първия ден на настоящия парламент ПГ на ГЕРБ заявява готвността да води смислен и целенасочен диалог с останалите парламентарни групи". Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му възможностите пред настоящия парламент не са много и дори две партии не могат да излъчат правителство.

"Този знак от българските граждани значи, че от нас се иска смирение", заяви още Биков и допълни, че има две възможности пред ГЕРБ-СДС - създаване на правителство на споделената отговорност, като партията е готова да направи компромис и стъпка назад, и нови предсрочни парламентарни избори.

Биков беше категоричен - ГЕРБ няма да участва на всяка цена във властта, а отиването на нови избори е лошо за страната.

"През последните четири години сме показали многократно, че сме готови да загърбим трайнопартийния си итерес и да понесем негативите от взимането на непопулярни решения. Готови сме да го направим отново, но само ако видим, че имаме истински партньори. Убедени сме, че пътят от излизането от политическата криза е възможен само с диалог между всички партии", заяви той.

Вижте кадри от първото заседание на 50-я парламент в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Лобина Последно 4

преди 1 седмица

Обяснявам защо пиша. И ще се ослушвам за мнение. Стига да е юрист този, който се наеме Защото много съм обидена от ИЗМАМАТА, която разбирам, че не е била случайна. МОЯТ ВЪПРОС е :Имам ли ЗАКОННО ПРАВО ДА ОТТЕГЛЯ И АЗ ГЛАСА СИ по същия начин както на мен ми го направиха и то в същия момент, в който съм разбрала ЗА ИЗМАМАТА, А НЕ СЛЕД ВРЕМЕ ?поздрави:(с ник) ИНА /84/от Испания

106

Лобина, ПРОДЪЛЖЕНИЕ

преди 1 седмица

наистина, още вчера се видя, че имат възможност да участват, НО не само ще играят Опозиция, ами ми се стори дори нещо повече. Че и тази партия , за която гласувах, участва в ОРГАНИЗИРАНИЯ ОПИТ за СВАЛЯНЕ НА НАРОДНИЯ ВОТ БЕЗ ИЗБОРИ. Следях цялата картинка и много ми заприлича на ОПИТ ЗА АТЕНТАТ. И за Водача май се досещам. Особено целия този ХОР, с ГРУПОВОТО участие, като под индиго... Гледах как със хъз загърбваха традицията, и 4-ти,5-ти в НАРОДНАТА подредба сами си твърдяха, че са .

105

Лобина

преди 1 седмица

Писах Имейл, но ми се отговори, че нещо се е обърксло. Затова с малки дообяснения реших да попитам и така. Търся отговор на един единствен ВЪПРОС:Гласувах за малка Партия, която ми ОБЕЩА, че ще внесат важни за мен въпроси. ОБЕЩАХА, също, че най- разумно ще използват в моя полза СВОЯ ДЯЛ , макар и малък. Успяха да ме убедят и аз си дадох гласа за тях. Вчера водачът на тази партиясъобщи, че макар и успели да влязат, както очаквахме, щели да се ОТКАЖАТ да участват в решенията, а само с ПРОТИВ! И наистина, още вчера се видя, че имат възможност да участват, НО не само ще играят Опозиц

fallback