Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Най-възрастният присъстващ народен представител – Силви Кирилов от "Има такъв народ", откри първото заседание на новоизбраното 50-ото Народно събрание.

Преди това в залата се регистрираха 237 обявени за избрани народни представители и беше установено наличието на кворум за начало на заседанието.

Още по темата
В пленарната зала присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър-председател Димитър Главчев и министри от служебния кабинет, бивши председатели на Народното събрание,  представители на съдебната власт, на официалните вероизповедания в България и на дипломатическия корпус.

"Време е да върнем здрави разум", призова в речта си председателстващият народното събрание.

"От разединението страда държавността. Българският избирател иска промени, а задача на политиците и интелигенцията е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано, заяви още Кирилов, най-възрастният присъстващ народен представител, след като откри първото заседание на 50-ото Народно събрание.

"Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно, живеем в сложна социално-политическа ситуация, посочи той. Кирилов отбеляза, че в обществото липсва доверие в институциите и в политическата система, както и усещане за недостиг и липса на справедливост.

Няма единство в обществото, нещо повече – често противоречията са антагонистични", добави още той.

"Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за решение и ние трябва да оправдаем доверието, каза Силви Кирилов. Време е да върнем здравия разум", посочи Кирилов.

След неговата реч народните представители от 50-ото Народно събрание положиха клетва. Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

След това депутатите подписаха клетвените листове.

След като новите народни избраници се заклеха, те изслушаха и химните на България и Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар