Снимка: архив, БГНЕС

Не смятам, че правителство на ГЕРБ на ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната. Това каза пред БНТ Виктория Василева от партия „Величие“.

Попитана дали "Величие" няма да ни изненадат и да станат част от управлението, Виктория Василева, която е част от новата партия в парламента, отговори: "Не, няма да ви изненадаме чак толкова неприятно, защото не смятам, че правителство на ГЕРБ на ДПС ще бъде нещо хубаво и полезно за страната."

Още по темата
Виктория Василева подчерта, че партията ще положи усилия да реализира идеите си в опозиция.

"Ние сме единствените, които не сме обещавали. Ние поемахме ангажимент за някои неща и това е да осветлим много от процесите в българската политика и в парламента и разбира се определени мерки, които могат да бъдат приложени и в опозиция. Можеш да се пребориш за неща, които са добри за народа ти, без да имаш цялата власт, или да имаш мнозинство, или да имаш кабинет. Постигането на съгласие е тежък процес, който изисква усилие. Политиците в България не обичат да полагат много усилия, но ние сме готови за това", каза Василева.

Тя коментира и ролята на социалните медии за пробива на партията.

"Величие" не е онлайн партия, това е партия, която е по-близо до хората. Ако хората живеят в олайн медиите, значи сме онлайн партия в този смисъл. Не мога да приема, че партия "Величие" е изненада, или ако е изненада, то тя е изненада само за тези, които отказваха да видят реалността. Повече ме изумява омразата и пошлият език, с който се нахвърлиха множество от анализаторите дори в изборната нощ. И то не върху хората, които сме част от партията, а върху тези, които са гласували за нея. То не бяха "лумпени", "утайка", "тиня", което е недостойно и много грозно. Хората, които са подкрепили партия "Величие", са изключително нормални хора. Разбивките за профила на хората, подкрепили "Величие", показва, че сме подкрепени от много млади хора, хора със семейства с деца, от областни градове", допълни тя.

Виктория Василев смята, че няма такъв термин като "експертно правителство".

"Какво значи експертно правителство? Такова животно няма. Каквото и да е правителството, колкото и да е равно отдалечено от всички партии, то е с политически мандат, то изпълнява политика. Политиката няма как да е само експертна", каза тя.

Относно реакцията на "Възраждане" след пробива на "Величие", Виктория Василева коментира: "Не сме били врагове на никого. Някои от партиите за нещастие видяха в нас сериозна конкуренция, което обостри езика им. А това е ненужно. Не очаквах такава реакция от "Възраждане", защото смятах, че те могат да видят в нас един съмишленик, имаме припокриване в някои от идеите. Когато те заливат с кал, после не може да очакват от теб да им поливаш вода, за да си измият ръцете. Ние ще водим разговори с всички, разбира се. Ние сме пробългарска партия и хора, които обичаме хората и народа си", каза Виктория Василева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase