Снимка: БГНЕС

Как Борисов се опита да изпрати Радев на Срещата на върха на НАТО? Този коментар прави депутатът от коалицията ПП-ДБ Елисавета Белобрадова. В него тя открито напада президента Радев като го оприличава на "един съвременен Ленин".

"Преди да се конституира Народното събрание служебният министър-председател отправи официално запитване до нас дали да ходи той или някой друг на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли. Това е в правомощията на Министерски съвет и независимо че има служебен кабинет, е ясно кой трябва да отиде.

Изненадващо днес, обаче, Бойко Борисов къде завоалирано, къде ачик-ачик направо си предложи Радев да отиде. Днес на председателски съвет в Народното събрание ГЕРБ отново направи това предложение.

Затова е редно да обърнем внимание на няколко неща.

Още по темата
Първо, нашият мишест президент не пожела да удостои с присъствието си срещата на представители на НАТО в България и се скри в Унгария да прави Европа great again с Орбан. Той, като един съвременен Ленин, би отишъл в Полша, но вероятно в Полша щяха да го бият, ако го видят.

Второ. Очевидно е, че Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента, за да спаси кожата. Опитва се да сключи сделка със съветския дявол и да прати човекът в България с най-отявлените антиевропейски и антинатовски възгледи да ни представлява. Аз разбирам, че да си между Борисов и Пеевски не е много приятно, но, както се казва в любимия стар виц: "да бяхте помислили за това по-рано, госпожо".

Трето, другите партии, които подкрепят ГЕРБ, са БСП и "Възраждане". Сами си направете изводите.

Отчаянието, което демонстрира Борисов, е плашещо за България, защото Срещата на върха на НАТО е един от най важните ПОЛИТИЧЕСКИ форуми в такъв момент, който да представлява политиката на България. Тя може да реши бъдещето на континента и на света, както и мястото на България в едно евентуално ново разделение с желязна завеса. Да изпратим човек, който работи против националните интереси на България и който се снима като идола си от кръста нагоре, би било грешка, която после няма поправяне. Присъствието на Радев и неговото легитимиране като лидер може и да е началото на пътя по разрушаване на парламентарната република.

Инак, ние знаем какво се опита да направи Главчев в казуса Сребреница. Знаем, но се надяваме, че спазвайки правилата, по които се управлява страната, ще му се внуши достатъчно ясно, че място за колебание на коя страна сме, няма. Надяваме се все още, че всички граници на национално предателство не са преминати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase