Снимка: Bulgaria ON AIR

Експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов сподели, че кабинет по всяка вероятност ще има, но не може да предположи колко дълготраен ще бъде. Най-вероятно ще бъде съставен от ГЕРБ и ДПС, предполага се, че и ИТН също ще се включат “в името на света, България и целия Космос”.

“Това правителство, каквото и да прави, ще си навлече гнева на хората. Хората очакваха нещо да се случи и Борисов да не е на власт, той продължава да управлява България, този път в тандем с Пеевски. Това коментира експертът по национална сигурност и член на партия МЕЧ проф. Николай Радулов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му по площадите на протестите е имало хора, чиято цел е била да се "набутат във властта".

За лидера на новата партия Николай Марков, Радулов споделя, че го познава от години.

"Запознахме се във вашето студио. Говореше умно, въздържано, поканих го да преподава в моя департамент "Национална и международна сигурност" в НБУ. Сега вече ме е срам, че гарантирах за него и го вкарах в среда, в  която може да влияе върху ума на млади хора. Студентите усетиха, че има нещо нездраво в него, оплакваха се, че не идва в часовете", сподели проф. Радулов.

Пред Bulgaria ON AIR споделя, че новата партия разполага с много пари и трябва да се провери откъде идват. На мнение е, че е пълна с измамници.

“Полк. Калчев пострада, той охраняваше този исторически парк, с години не му е плащано, освен това шефът го е подлъгал да вложи 250 000 собствени средства, счупи си краката, виждам, че едно от делата е спечелено за дължимите му заплати. Това е партия, в която има някакви нечисти сметки, но многото пари ѝ позволяват да се движи напред, там има платена публика", каза проф. Радулов.

Успехът на изборите за партия "Величие" той посочи, че е благодарение основно на социалните мрежи, с използването на платени публикации, които достигат до много хора.

"Тази партия е пълна със странни хора, това не бива да ни учудва", добави проф. Радулов.

До него е стигнала информация, че полицейски началници помагат за купуването на гласове при изборите: "Те организират парите да стигнат до избирателите по един или друг начин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase