Снимка: БГНЕС
fallback

Симеон Дянков прогнозира, че до правителстсво ще се стигне и премиер ще бъде Бойко Борисов. “Това е явното решение в този момент“, заяви бившият финансов министър. Според него трите партии - ГЕРБ, ДПС и ИТН имат достатъчно мнозинство, за да управляват заедно.

"Имам доста оптимистично виждане върху това, което ще се случи. Народът явно показа, че не иска следващи поредни избори, а редовно правителство. Второ – има мандат за съставяне на такова център дясно правителство - ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Трето – има и явно премиер, а именно Бойко Борисов. И четвърто – има явни приоритети", посочи Дянков пред bTV.

Той подчерта и кои са важнте цели пред държавата ни, а именно пълен Шенген, влизане в еврозоната, Планът за възстановяване и развитие и помощта за Украйна. Според Дянков това са все точки, по които и трети партии имат съвпадение.

"Виждаме и как Европа минава в един процес на преориентация – излиза повече в крайното дясно, в крайното ляво. Трябват стабилните ръце и Бойко Борисов е най-опитният и стабилен политик", на мнение е Симеон Дянков.

„В рамките на следващата година едно редовно правителство може да вкара България и в еврозоната, и в Шенген. Ако това си го закачиш на ревера като премиер, оставаш в историята“, заяви бившият финансов министър.

Дянков подчерта, че единственото хубаво, което партията на Кирил Петков е оставила, е че има повече прозрачност. Повече очи гледат за това да няма корупция. “За мен тяхното идване в политиката беше и си остава много положителен ефект. Но този ефект ще е вторичен в момента. В момента трябва редовно правителство“, категоричен бе Симеон Дянков.

Според него в момента ПП трябва да са в опозиция, което ще е добре и за тях, и за обществото.

В края на разговора, Дянков искрено каза, че ако Борисов му предложи да е финансов министър, би си помислил само заради еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

ха-ха

преди 3 месеца

Г-н Постна пица нещо много мазен взе да става към еднокнижника. За министър ли се точи пак ? Щото не го знаем колко е кадърен за това ...

81

Гошо

преди 3 месеца

Симеоне, постна пицо ти от нафталина ли излезе? След като би шамари на Путин и те изритаха като мръсно коте от кебапчийница от Русия сигурно си свършил парите които открадна от пенсионерите и си решил да изкараш някой лев с изявления. За мин фин ли се гогтвиш? Да, ама Не!

80

Анонимен

преди 3 месеца

Мишокът със златните рамки на очилцата,седи си на оная си част,не се обаждай като челна станция,никой не ти иска скапаното мнение.Помни 2017 г.когато беше клиент на пркуратурата,за да се вразумееш и да не натрапваш мнението си на българите.

fallback