"Президентът никога не е имал партия. Oпределени хора се възползваха от това, че са станали известни покрай президента, затова че са били поканени като министри и са направили собствен политически проект, и се обърнаха срещу президента. В момента те плащат сметката за този проблем. Дали президентът ще направи партия, много хора ми го задават този въпрос. Много хора търсят решение, защото ние всички искаме да живеем по-добре и не само с обещания, а с действия", коментира бившият регионален министър арх. Иван Шишков за "Денят ON AIR".

Според него са нужни повече експерти в политиката, които да работят с ясна цел.

"Нашият служебен кабинет беше експертен, но с много ясен политически субект, който стои зад кабинета. Ясният политически субект е президентът, той е назначил този кабинет, той стои с неговото име зад кабинета и той работи в полза на държавата и работи така, че наистина да направи нещо - и то нещо смислено в някакъв хоризонт напред. Кабинетът има ясна политическа цел, но тя се случва с експерти", обясни Шишков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в регионалното министерство във времето назад не се е работило задълбочено експертно. Имало е някаква ясна политическа цел да се строят магистрали.

"Магистралите се строяха на парче. Магистрала "Хемус" се превърна в илюзия, защото така я намерихме. Нямаше хоризонт да се строи. Ние не сме спрели нито един строеж. Ние сме завършили всички строежи на "Хемус". Проблемът е, че или даваме тежест на политиката, или на експертността. Един човек преди да стане политик, трябва да е експерт", коментира гостът.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase