Снимка: БГНЕС

Партията на Костадин Костадинов "Възраждане" събира най-много гласове от гласувалите в Африка и в Русия, предаде  БГНЕС.

От Москва във вота за национален парламент партията взима 123 гласа. Бюлетини от секцията там са пуснати за ПП-ДБ – 14 на брой, за "Величие"– 12 и за БСП – 8 гласа.

В изборите за Европейски парламент от Москва идват 28 гласа за "Възраждане", 5 за "Величие" и 3 за БСП.

От секцията в Санкт Петербург за Народно събрание формацията на Костадинов събира 25 гласа, а ПП-ДБ – 8 гласа. При евровота „Възраждане“ получава 11 бюлетини.

В Африка на 9 юни бяха разкрити секции в Кейптаун, В Мидранд и Претория. "Възраждане" е фаворит и в трите места, като само в Претория са гласували и за европейски парламент.

От Кейптаун 27 гласа са за „Възраждане“, 18 за ПП-ДБ, 13 за „Величие“ и 3 за „Има такъв народ“.

От Мидранд „Възраждане“ са получили 90 гласа, ПП-ДБ и ГЕРБ – по 21 гласа, ДПС – 3, ИТН – 11, а ВМРО – 38. БСП, Левицата, Синя България и „Център“ на Васил Божков са взели само по един глас.

Гласувалите в Претория сънародници за национален парламент са гласували доверие за „Възраждане“ с 13 гласа и за "Величие" – 10 гласа. ПП-ДБ са получили 6 гласа от там, а ИТН и МЕЧ по един. При евровота подкрепата е за ПП-ДБ – с 5 гласа и за „Възраждане“ – 2 гласа.

Общият брой на неизползваните бюлетини от секциите в Африка е 988.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase