Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" се скриха високо в планината, за да направят своя анализ на резултата от вота, който им струваше около 300 000 гласа по-малко и ги смъкна на третото място след ГЕРБ и ДПС.

Още по темата

Партийното събрание обаче не се провежда в офиса на ПП, а на тайно място, далеч от София, в планината, съобщи БНТ, като се позова на неофициална информация от свои източници.

Освен далеч от медиите, съвещанието на актива на "Промяната" се провежда в отсъствието на пиарите на партията, които никога не пропускат подобни мероприятия.

Очевидно решенията, които ще бъдат взети, не трябва да стават поне на този етап публично достояние и отникъде не бива да изтича предварителна информация.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" още по-рано през деня анонсира, че събира актива на ПП, за да обсъдят изборните резултати от вота за парламент. Петков потвърди, че ще бъдат опозиция. Той обаче не разкри къде ще се проведе партийната сбирка.

Днес се събираме да осмислим новата ситуация в дълбочина. Три неща са ясни: ще бъдем силна и градивна опозиция, ще сме най-твърдите защитници за продължаване на европейския модел в България, където благата се разпределят честно, ще се борим срещу всеки опит за кражба и корупция. Виждам, че има сила и потенциал в обществото да продължим промяната на страната ни. Ще очертаем пътя напред заедно", написа Петков във фейсбук.

В коментара си той не спомена коалиционните партньори от ДБ, нито вече подадената оставка от лидера на ДБ Христо Иванов и поискания вот на доверие от председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който е другият съпредседател на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase