Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира темата с резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница. Тя не е сигурна, че е имало опит от страна на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев да промени позицията на България. И смята, че има смисъл от извънредно заседание на парламента.

Вчера от служебното правителство обявиха, че България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница, а изтеклите документи са само част от работна кореспонденция.

 "За мен най-чистият вариант е да бъде извикан министърът на външните работи на закрито заседание в парламентарната комисия по външна политика, тъй като има различни трактовки и да се види цялата кореспонденция с нашия представител в ООН, за да се избегнат всякакви съмнения, че България има двойни стандарти в своята външна политика. Искаме да видим цялата комуникация, която е изпратена във Вашингтон - какви са били съображенията, аргументите и какво е било в крайна сметка последното решение, което е дошло от България", заяви Илияна Йотова, цитирана от БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

43657

преди 3 седмици

Закрито!! Що, бе дай народа да чуе какви ги дробите, нали се бори те за прозрачност

31

Аква

преди 3 седмици

На всички са ни неприятни, но няма други. Трябва да избираме тези, които мислят за България. Да дадем гласа си за тези, които искат мир. Войнолюбците вън от държавата ни и на фронта. Пушката на рамо и дупето - насрано. Инстинктът ни оцеляване ще ни води на изборите. Отдавна не мислим вече за детски градини, училища, заводи и работа. Само за война говорим. Това искат американците и оръжейните търговци. МОЖЕМ ЛИ ДА МИСЛИМ САМОСТОЯТЕЛНО! ДА ИМ ПОКАЖЕМ НА ИЗБОРИТЕ!

30

Боко и шиши

преди 3 седмици

Тази ми е много неприятна комунистка. Бандата на прехода БСП ГЕРБ ДПС Радев зеленият чорап. Всички в затвора.

fallback