Снимка: БГНЕС
fallback

Смятаме ,че към момента решението на БСП и "Възраждане" за вот на недоверие към служебния кабинет не е обосновано юридически, коментира пред журналисти в парламента Павела Митова от "Има такъв народ" (ИТН).

Тя обясни, че има решение на Конституционния съд, което противоречи на такъв вот на недоверие и в момента разглеждат дали то важи и за промените в действащата Конституция, за да могат да вземат своето решение дали да подкрепят вота.

Oще по темата
Ние никога не предприемаме действия по политически причини, те трябва да бъдат обосновани юридически, подчерта Митова.

По-рано днес в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че призовават президента Румен Радев на смени служебния премиер Димитър Главчев и да не назначава предложените от него нови министри. Тя уточни, че ще изчакат да видят дали държавният глава ще се съобрази с искането им, а ако не го направи заедно с „Възраждане“ ще внесат вот на недоверие към служебния кабинет.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 1 месец

Щом са се заклели пред Народното Събрание, а не Президента, то е логично НС да може да свали този служебен кабинет

46

D-r enchev

преди 1 месец

За добра визия , не прекалявайте с уголемяването на устните. Състарява.

45

Тенгри кан

преди 1 месец

До РадославИ така не става. Защо? Защото то е избран от тази партия на тази длъжност, която е в прерогативите на НС и управляващата партия или партии. Тия "тримата ***", които правиха промените, не разбраха едно - не може да се смесва Изпълнителната власт с Президентската, а кризата на Изпълнителната власт не може да се прехвърля на Президентската:))) Ако тя не може да бъде разрешена се отива към смяна формата на държавно управление, иначе държавата приключва.

fallback