Общ преглед

“Честността на вота е без алтернатива, затова опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите по какъвто и да е друг начин ще срещнат нашата категорична съпротива”, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на първото заседание на новоназначеното служебно правителство.

"С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната, в тясна координация с Централната избирателна комисия", посочи Главчев.

Главчев припомни, че предстои предизборна кампания, която, по думите му, се очаква да бъде "меко казано напрегната".

"В тази ситуация се очаква да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство. В действията си ще се водим от законите, здравия разум и от интересите на българските граждани. Освен подготовката на изборите, ще се фокусираме и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот. Държавата няма режим на изчакване. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт", посочи Димитър Главчев, цитиран от БТА.

Той обеща, че през своите дни, служебният кабинет ще свърши много работа, която е в интерес на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар