Снимка: БГНЕС

"Парите ги няма и за това говоря вече от месец. Трябваше да се вслушаме в доклада на Министерство на финансите, да сведем дефицита до 1%, а вместо това са ни подвели, милиарди ги няма". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на служебния финансов министър Людмила Петкова.

Още по темата
Веднага след встъпването си в длъжност Петкова съобщи, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от доскорошния министър на финансите Асен Василев. Нивото на фискалния резерв по сметки в БНБ и банки към 8 април е в размер на 6,7 млрд. лева, информира Петкова във вторник вечер.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако Румен Спецов като шеф на НАП е бил освободен от поста си, е щяло да стане ясно как бившият финансов министър Асен Василев няма пари нито за общините, нито за енергетиката, източени са пари и проблемите са големи.

"Това не е нищо предизборно. Казвам го с тревога, защото ние като дясна консервативна партия, винаги сме държали да има резерв и пари в държавата", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ все пак подчерта, че през последните 9 месеца съвместно са успявали да направят и много добри неща с ПП-ДБ, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase