Снимка: БГНЕС

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова излезе с позиция във връзка със снимките, разпространени в публичното пространство, на които е в компанията на главния секретар на МВР Живко Коцев и единия от задържаните за контрабанда при акцията в Агенция "Митници" - Стефан Димитров.

"Познавам г-н Живко Коцев по-малко от година. За този кратък период сме се виждали както на публични събития, така и по поводи. Никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му. Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев", написа Ангелкова във Facebook.

"Моята работа е предимно в чужбина, а в България не реализирам никакви професионални дейности, свързани с администрация и институции, за да не създавам фон и спекулации поради биографията ми в изпълнителната власт и политиката. Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст. Ще съдействам на компетентните органи с истината, ако бъда потърсена", допълва Ангелкова.

По-рано премиерът в оставка Николай Денков коментира, че тя е присъствала, когато Живко Коцев е получил "скъпия" часовник, за който прокуратурата съобщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase