Снимка: БГНЕС

Ще подкрепим отделна комисия за "Лукойл", ако г-н Борисов не го е страх, нека подкрепи комисия за "Турски поток". Не може да разберем тезата на ГЕРБ, но видимо се използва темата, за да се размие темата "Турски поток", заяви Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната – Демократична България" пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС. Той добави:

"Страхът витае в парламентарната група на ГЕРБ. Вижте страхът в очите на Борисов."

Съпредседателят Кирил Петков направи уточнението, че ако ГЕРБ-СДС искат да говорят за "Лукойл", ще получат председател от тяхната парламентарна група. По този начин и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС ще могат да засекат изказаните информации.

Ние сме винаги за пълна прозрачност, няма от какво да се страхуваме, добави Петков.

Кирил Петков припомни четирите важни теми, които да са във фокуса на 49-ото Народно събрание: Още утре да се вкарат в дневния ред правилата за Антикорупционната комисия; Законът за защита на лицата, които подават сигнали.

Знам, че ГЕРБ се притесняват от този закон, но нека го приемем бързо, призова Петков.

Третият закон, е законът за личния фалит. Четвъртото нещо е пътната карта за енергетиката.

Тези четири неща, ако бъдат изпълнени в следващите четири седмица, България ще получи 1,2 млрд. лева. Тогава вече може да говорим за повишаване на пенсиите за постоянно и ще говорим, че бюджетът може да бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на очите, заяви Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase