Снимка БГНЕС
fallback

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов определи кандидата за служебен премиер Димитър Главчев като ярка политическа фигура. По думите му благодарение на ПП-ДБ страната ще има служебен кабинет на ГЕРБ.

"ПП-ДБ се опитват да дадат буквално на тепсия, предварително да дадат победата на ГЕРБ. Нещо, което ние от "Възраждане" не одобряваме, разбира се. Вижте хората, които се назначават като служебни министър-председатели са предвидени от законодателите преди 33 години, когато е приета сегашната Конституция на България с всичките ѝ поправки след това. Те са предвидени като надпартийни фигури, фигури, които да могат да уталожат напрежението и дори да имат политически нюанс в назначението, този нюанс да бъде максимално дистанциран от изборния процес", коментира Костадинов, предаде БНР.

Според лидера на "Възраждане" "Продължаваме промяната" са заплашени от унищожение, ако се явят съвместно с "Демократична България" на евроизборите.

"Пълна асимилация, защо? Ами защото в ДБ могат да направят много бързо, и са доказвали, че могат да го правят, организация за преференциално гласуване. И предвид очертаващите се два мандата на ПП-ДБ на тези избори е твърде вероятно и двата мандата да бъдат на ДБ, а не на ПП", заключи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 2 месеца

Коста, устата ти е голяма, мозъка не - гладък и пълен с пропаганда. С теб ни делят точно 32 тона злато, същите с които сме си платили освобождението от Русия. После този същия освободител се е нанесъл тук и е решил, че има право да ни използва още 50 години. Сега ти плаща на тебе да прокарваш порочни практики след последните останали кукундрели.

34

Анонимен

преди 2 месеца

Не се знае още Костя. Главанакът може и да не събере кабинет, а това ще значи че пРезидентът ще трябва да посочи друг кандидат за премиер.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Тоз да се зафичи там, от де е излезал. Голям резил, всяко изречение от устата му е лъжа или спекулация с цел да насъсква пенсиите и освидетелстваните алкаши от сдруженията по селата да гласуват. Гледам му в ютуб постовете с нови членове - една снимка значи повече от 1000 думи. По цял ден троля Възраждане безплатно, търся някой да ми плаща за това.

fallback