Снимка: БГНЕС

Мария Габриел призова по време на предизборната кампания за предстоящите предсрочни избори да се поставят приоритетите пред страната, без да се нарушава добрия тон между партиите. Тя не коментира дали ще участва в нови избори, нито действията на президента, който е на ход и който ще трябва да избере измежду вече 8 възможности за служебен премиер.

"Когато по време на преговорите получаваш условия, които се променят всеки ден, всички видяхме какво се случи. Нека да използваме времето за кампанията, ако отиваме към избори, за да може да открием важните неща за българските граждани, важните реформи, начинът, по който да се случат, за да може след изборите да си върнем уважението един към друг с ясен ангажимент какво искаме да направим и да не позволим манипулациите да вземат превес", каза Мария Габриел.

На въпрос дали "се вижда" на някаква позиция след вота, Габриел заяви, че не може да даде отговор на този етап поради една причина. "До ден последен на това правителство ще изпълнявам съвестно задълженията като вицепремиер и министър на външните работи", посочи тя. Когато останеш фокусиран върху това да вършиш работата си с желание, да има резултат - Шенген, но и много други стъпки, това е най-доброто, каза Габриел. Тя добави, че е важно да се покаже, че правителството се е ангажирало България да се развива по европейски стандарти, за това страната ни да е доверен, надежден партньор на страните членки на ЕС и на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase