Любомир Николов. Снимка: архив, БГНЕС

Бившият шеф на ГДБОП Любомир Янев е имал контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Според направената проверка обаче контактът е бил служебен. Това заяви директорът на СДВР Любомир Николов.

"Любомир Янев е заместник-началник на отдел "Криминална полиция", беше възстановен на работа от съда. Затова, което визирате за контакта му с Божанов, неговият контакт, според документите, е напълно служебен и не предполага проверка", каза Николов в отговор на въпрос за Любомир Янев по повод медийни публикации за контакт с простреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

По думите на Николов Янев е заместник-началник на отдел „Криминална полиция“ в Столична дирекция. Той беше възстановен от съда след кратко прекъсване на кариерата си в МВР, каза директорът на СДВР. И обясни, че с данни, с които разполага, става ясно, че контактът на Янев с Божанов е бил „напълно служебен“ и „не предполага абсолютно никакво назначаване на проверка“.

На допълнително питане какъв точно е бил този контакт, Любомир Николов посочи: „Както казах - служебен контакт, който е описан подробно в документи с гриф за поверителност и не мога да разпространявам такива данни“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase