fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ще седнат на масата за преговори, само ако от ПП-ДБ се извинят. Напрежението между двете партии продължава от няколко дни, като вчера се разбра, че от ПП-ДБ не са давали съгласието си да участват в правителството на Мария Габриел.

"ГЕРБ искаха да направят нещо, което да разтърси целия този период на застой и някакви тарикатски оферти от едната и от другата страна. От една страна да покажат "окей, ние ви предлагаме кабинет, в който вие отново имате превес", и другото - опитаха да вкарат ПП в оправдателен режим и да ги изнервят до краен предел. Това изнервяне фактически се случи", заяви журналистът Валентина Войкова в студиото на Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


"Този политически трилър се разиграва над месец, защото първите обиди и крещящи реплики, които бяха между Христо Иванов и Делян Пеевски, дадоха старта на една вербална война между всички участници, бяха преди месец и половина. Доста дълго време се разменяха тежки думи. Моят извод е, че в политическата среда в момента думите нямат никаква стойност", каза PR експертът Пепи Димитрова.

Наталия Киселова също направи анализ на политическата ситуация: "Внимателно изслушах Борисов и той каза, че след като са се разбрали за 18 месеца не е необходимо съгласието на кандидат-министрите за втората от периода на тези 18 месеца. В действителност, когато се подава оставка, както беше в случая на министър-председателя, е необходимо да се получи отново съгласие от страна на кандидат-министрите, защото макар те да са едни и същи, процедурата е изцяло нова и трябва да се премине през всички нейни етапи”.

"Никой не е в бяло в този процес. Големият въпрос е как те биха се извинили на своите симпатизанти. Защо се случи целият този процес? Какви са истинските причини? Личното ми мнение е, че борбата е за власт и постове", подчерта Войкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 месец

Новото лице на мафията в България сега премиер ли ще става?

19

Стамболов

преди 1 месец

Нещата са ясни.По директиви на Пеевски Борисов се скри зад тия четири тьотки. И имитирайки "преговори" за "Евроатлантическа" ротация, след серия от ултиматуми се опитва да се измъкне от подпис под "подготвяното" споразумение за реформиране на Съдебната система, службите и регулаторите. А за измиване на очите внася за гласуване подреден от него кабинет, прикрит зад "смокинови листа" от ПП-ДБ. Смокинови листа, на които дори не е взел съгласието да бъдат министри !Въпреки наглото му махленско политическо поведение, ПП-ДБ не бива да се поддават на провокации и емоции и да "допринасят" за пропа

18

Анонимен

преди 1 месец

Играта на ПП че приключи когато Борисов ги прати на избори ,а народа че ги прати в историята)

fallback