Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев започна консултации с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание, преди да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Какво следва?

"Днес тонът е не толкова смирен, колкото е денят институционален, обстановката е по-спокойна. Направи ми впечатление какво разположение е направил Радев. Това са ясни знаци в политиката. Трябва да се гледа кой е поставен на първи ред до президента. Знаците на президента Радев бяха на масата", каза политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според политолога Емил Соколов ротацията най-вероятно ще се установи. Не изглежда да има радикални промени в подкрепата на партиите.

"Битката е основно за състава на Министерски съвет. Проблем може да бъде механизмът. Ако ГЕРБ искат нещо дългосрочно, трябва да забравят за плаващи мнозинства", добави той в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Видяхме, че ПП-ДБ не спечелиха от думата сглобка. По отношение на ДПС много ми се иска те да бъдат надежден партньор.  За мен е важно не само колко е голямо мнозинството, а какво е и качеството. Нека не забравяме, че Пеевски е санкциониран и по английския, и по американския "Магнитски", добави Соколов.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase