Общ преглед
Премиерът в оставка Николай Денков призна след консултации при президента Румен Радев, че е умерен оптимист относно преговорите с ГЕРБ.
Още по темата

„Има още работа по преговорите. Освен споразумението, по което работихме и вчера, и онзи ден, трябва да уточним законодателната програма. Отделно е управленската програма, която трябва да се актуализира и състава на Министерски съвет. Докато не бъде завършена цялата работа, нямаме документ, около който да се съгласим“, коментира той.

Според него разговорите са били конструктивни и трябва да продължат със същата интензивност.

„Трябва максимално бързо да приключат преговорите и да се премине към решение. Уверихме президента, че искаме да се осъществи ротацията. Също така му казахме, че ако няма съгласие, сме готови да отидем на избори. Това не е добър вариант, но може да се окаже единственият възможен, ако не можем да се разберем, че реформите, правосъдната система, борбата с корупцията трябва да продължат“, отбеляза Денков.

„Аз очаквам да намерим съгласие и то да дойде с първия мандат. Ако не намерим съгласие в рамките на първия мандат, това означава, че отиваме на избори“, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар