Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството в оставка, начело с премиера Николай Денков, отчита свършеното през изминалите девет месеца в Гранитната зала на Министерския съвет.

56 питания и 1891 въпроса са отправили към нас депутатите. 13 изслушвания на членове на правителството и 8 блиц контрола с наше участие с Мария Габриел. Това отчете премиерът в оставка Николай Денков.

Министерският съвет е одобрил над 600 решения. Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя. Втори сме по ръст на заплатите в ЕС, сочи отчетът. Туристическите нощувки са се увеличили с над 27 млн., се казва още в отчета.

Николай Денков депозира в парламента оставката на редовното правителство на 5 март. На следващия ден тя влезе в програмата за работа на Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа "за". Преговорите за кабинет начело с досегашния вицепремиер Мария Габриел предстоят.

Държавният глава Румен Радев  започва на 11 март консултациите с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase