Снимка: БГНЕС

Основна функция на Министерството на регионалното развитие е да инвестира средствата на българските данъкоплатци в инфраструктура, която да подобрява начина им на живот. Това е голямата цел, призвание и приоритет пред министерството, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков по време на отчета за свършеното от правителството през изминалите девет месеца.

В по-тесен контекст приоритетът през следващите девет месеца е насочен към постигане на съществен напредък в развитието на автомагистралната мрежа на страната, заяви министърът, цитиран от БТА.

Още по темата
След като в първите девет месеца успяхме да постигнем напредък по проектната и бюджетна обезпеченост на всички магистрали, основната цел през втория период ще бъде да постигнем допълнителен физически напредък в тяхното изпълнение и до края на 2024 година да отворим за движение нови между 60 и 96 километра автомагистрални участъци, каза Цеков.

Той уточни, че това почива на базата на настоящата проектна готовност и става дума за напълно реални участъци.

Според очакванията до края на 2024 г. трябва да бъде напълно завършена автомагистрала „Европа“.

Съществен напредък очакваме да достигнем и по магистралата Видин – Ботевград. Ще бъдат въведени и 32-километровото трасе Мездра – Ботевград, посочи министър Цеков като посочи, че нови построени километри ще бъдат добавени и по магистрала „Струма“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase