Снимка: БГНЕС

Съдебната ни система е много пропусклива към хора като Пепи Еврото и Божанов. Премахването на главния прокурор и смяната на квотите няма да реши въпроса. Съдебната система е опасана от нелегални НПО структури, в които са замесени не само прокурорите, адвокати, съдии, а и всякакви магистрати. Договорките не са само в Прокуратурата. Има системи, които са адвокат-съдия, заяви пред Nova News психологът Росен Йорданов.

Психологът направи и анализ на политическия жаргон на политиците у нас.

Според него Бойко Борисов се опитва да прикрие неудобството и раздразнението от това, че стратегията която се опитва да играе не се споделя от неговите хора.  

"Този път той иска да вземе повече. Иска да обере всичко, което е на масата”, поясни Йорданов.

Кирил Петков определи като слаб играч, който демонстрира самоувереност и разчита някой да му подсказва какви карти имат неговите противници.

„Стратегията на Христо Иванов пък бавно се проваля. Някак или не е устоял на блъфовете на другите или е пасувал в последния момент”, поясни Йорданов.

„При Делян Пеевски имаме своеобразна еуфория, че досега е играл в ъндърграунда и изведнъж е поканен на мястото на голям играч. Играе смело и смята, че познава добре играта”, твърди психологът.

Според него Асен Василев не е толкова активен на масата, защото се опитва да прикрие факта, че няма достатъчно средства, с които да наддава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase