fallback

За пореден път видяхме ултиматум между партньорите в (не)коалицията. Бойко Борисов обяви - ако до 8 март не се разберат с ПП-ДБ, отиваме на избори. Опозицията пък е повече от категорична - изходът от политическата криза са избори 2 в 1.

"От ултиматум до ултиматум може да стигнем до избори. Играта ще бъде кой ще е най-малко виновен. И ГЕРБ, и ДПС се успокоиха. ДПС ясно избра Делян Пеевски за председател. "Демократична България" постигна промени в Конституцията. "Продължаваме промяната" усещат, че губят рейтинг, вероятно искат бързо да се прелегитимират. Най-вероятно, ако отидем на избори, ГЕРБ ще бият. "Продължаваме промяната" понася най-много негативи и ГЕРБ разчита на това. Проблемът е, че не съм сигурен как ще убедим обществото, че това има значение. И аз, ако се страхувах от Радев, щях да отида на избори, за да му попреча да направи каквото и да било", коментира социологът и изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Oще по темата
По думите му ГЕРБ и ПП-ДБ са свикнали един с друг и са се напаснали, но е дошло времето да официализират връзката си и са се изплашили.

"Цялата работа с Нотариуса започна да показва политически зависимости и стана непоносимо между тях. Ще се търси ГЕРБ и ДПС имат ли някакви връзки. За регулаторите може да се разберат, но съдебната власт ще ги сблъска. Не виждам едни избори с какво ще променят картината. Част от "Продължаваме промяната" харесват ролята си във властта. Част от тях получиха възможност да упражняват финансовата си философия като министър Асен Василев", заяви социологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него всички страни губят, а избирателят започва да се оглежда за нещо трето и отвръща поглед от управляващите.

"Доверието на този кабинет не е високо. Това, което може да върне доверието, е да вършат работа. Има редица мерки, които не са популярни в България, включително въвеждането на еврото. Смисълът на този кабинет е да свърши черната работа", каза Симеонов.

По думите му предвидимостта на евроизборите е много ниска и дори "Възраждане" не бива да се отписва. Първанов уточни, че имат много силен социален патос и са направили кампания по учебник, която обаче се е оказала слаба.

Според изпълнителния директор на "Галъп интернешънъл" нишата в центъра става привлекателна, затова се говори, че президентът Румен Радев може да направи партия. Социологът прогнозира, че моментът не е удобен и това няма да се случи сега.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Калин

преди 2 месеца

Демократична България са вредни за България, тъй като са полезни само за олигарсите около тях

21

Силвия

преди 2 месеца

А бе може ли да се разчита на такива лъжци,рекетьори като ППДБ.Това са хора на, които не може да се има никакво доверие.А без доверие нищо не става.С тия никой няма да иска коалиция,защото не се знае какво може да ти сервират.

20

Анонимен

преди 2 месеца

БСП под диктаторското и самоубийствено ръководство на К.Нинова вече лети без спирачки към пропастта. В това самоубийство й помагат двамата С-С, ИБ и НС. Р.Овч. побърза да заклейми 'предателите', зер той доведе Импексовата в БСП и й беше съветник. Но да се разправиш с най-голямата партийна организация в такъв критичен период се иска ярко изразено желание за политическо самоубийство. Нинова-Свиленски-Симов го притежават.Така че тръгвайте на счупи-глава! ПП-ДБ с ината си и наглостта ще ги последват

fallback