Снимка: БГНЕС
fallback

Депутати от ПП-ДБ готвят промени в Закона за електронните съобщения, с които абонатите на мобилните оператори ще могат да прекратяват договора си без неустойки при повишение на цената.

Oще по темата
Според Мартин Димитров това е нещо, което се дискутира от години, но никога не е правено. Той смята, че ако тези промени в закона бъдат приети, ще се засили конкуренцията между мобилните оператори.

Поправката, която ще бъде предложена в Закона за електронните съобщения предвижда, че ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация, това е основание без неустойки, да се откажеш от договора.

Според Ивайло Мирчев нещата ще си дойдат по местата, тогава когато започнат да работят регулаторите.

"Ако ние сега имахме работеща КЗК, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 2 месеца

И какво може да направи една кзк нищоооо това са частни компании Киро лъже

100

Писна

преди 2 месеца

ми от глупотевините на ППДБ. И като си прекратя договора няма да имам нито телефон, нито интернет, нито телевизия. Нов договор с друг телеком ще е на нови цени. По-добре е да не могат да се вдигат цените за времето на договора при определено ниво на инфлацията, а при надвишаването му вдигането на цената до края на договора да е само с разликата.

99

глас от северозапада

преди 2 месеца

Във Видин вдигнаха цената на водата с 30 %, а вие ревете, че мобилните оператори са вдигнали цените с някакви 5 %! Ами ако бяха вдигнали цените с 30 %? На храните в месния Кауфланд скока на цените са с 100 % ако ги сравним с предковидните времена! Нека ПП-ДБ(ДС) да ми позволи да прекратя договора си с месното ВиК дружество и да имам възможност да сключа договор със Софийска вода и да плащам цените на софиянци, а не както е сега двойни софийски цени, защото във Видин сме по богати от софиянци!

fallback