Снимка: БГНЕС

Ако ВСС и прокуратурата можеха адекватно да се справят със ситуацията, комисията в НС по случая с Нотариуса нямаше да съществува.

Това каза пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и подчерта, че анкетната парламентарна комисия е натоварена с "твърде важна задача".

Депутатът беше категоричен, че комисията в НС може да си свърши работата, ако и "самите органи" искат да помогнат за това.

"Антикорупционният фонд (АКФ) каза, че ще посочат къде могат да бъдат намерени имената. Защото има доклади, предполагаме, и на специалните служби, и на ГДБОП. Най-вероятно в оперативната информация в тези доклади има конкретни имена. Комисията може да провежда закрити заседания, можем да се запознаем с цялата информация. Но ако има абсолютно нежелание от страна на органите, което не искам да допускам към този момента, то ще ни бъде много трудно. Но и това е отговор, ако някой иска да прикрие обективната истина", каза той.

Явор Божанков изтъкна, че има опити от депутати от други парламентарни групи да "удавят в информация" анкетната комисия.

"ИТН поискаха невероятно дълъг списък с хора, които да се явят", посочи Божанков. 

Интересен е въпросът дали са свързани и политици с влиянието в съдебната система, подчерта той и допусна да има замесени имена от високите етажи на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase