Все още постът на външен министър стои като червена линия между партньорите в (не)коалицията. Ще има ли скоро решение?

"Убеден съм, че ще намерят начин да излязат от тази ситуация. Не разбрах какво толкова се случи. Кой ще бъде външен министър няма значение за обществото. Ритат се по кокалчетата, ПП гледат да ритнат Бойко Борисов, той очевидно ще надделее, далеч по-способен е в парламентарните хватки. Видяхме в СОС как хубаво ги наигра, предполагам, че сега Борисов ще излезе победител от това", коментира политическият анализатор Слави Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Според PR експерта Нидал Алгафари Борисов е победил много отдавна и сега само бере плодовете.

"Надали ще има предсрочни избори, може да няма ротация, но да има правителство. Успокои се държавата, приеха, че за добро или лошо тази сглобка върви и ще си изкара мандата", каза Алгафари.

А апетитите към поста на външния министър мотивира с това, че е най-търсеният ресор от връзките в чужбина и когато някой иска да се свърже с държавата ни, първият когото търси е министърът на външните работи.

"Ако отидем пак от избори в избори, резултатът няма да е различен", заяви Алгафари.

Пред Bulgaria ON AIR Слави Василев се противопостави на позицията на му, че нещата в държавата са се успокоили: "Нещата далеч не са се успокоили. От изобилие от скандали, ние свикнахме със скандала."

Според Нидал Алгафари комисията, която беше създаде за Мартин Божанов и връзките му с магистрати, няма да направи нищо.

"Никой няма тази воля, не от 1-2 г., а и преди служебните правителства на Радев, защото е много гнило. Там ще излязат много неща, които не са добре и за държавата. Ще бъде потулено, както се потулиха много знакови убийства. Може да не е само до политика, когато се говори за такъв тежък вариант на корупция, нещата много трудно се доказват. Така са ги направили нещата, че да са законови, на ръба на закона", подчерта Нидал Алгафари.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase